Actueel nieuws coronavirus

Het coronavirus heeft Nederland bereikt. Voor algemene berichtgeving hierover en de antwoorden op de meest gestelde vragen verwijzen we u naar de speciale pagina op de website van het RIVM. Deze pagina wordt bij nieuwe vragen bijgewerkt. U kunt ook het speciale coronanummer van het RIVM bellen (0800 1351). Dit telefoonnummer is dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur.

Op deze pagina meer informatie hoe we bij Zorgkantoor Friesland omgaan met het coronavirus.

Wij kunnen ons voorstellen dat u vragen heeft. Daarom hebben we de veelgestelde vragen en antwoorden voor u op een rij gezet.

Zorgkantoor Friesland en het coronavirus

Zorgkantoor Friesland balie gesloten tot nader bericht

update 14.05.2020

In de strijd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus volgen wij de maatregelen van het RIVM op. Wij sluiten onze balie in Leeuwarden tot nader bericht. Onze excuses voor het ongemak.

Uiteraard kunt u wel telefonisch bij ons terecht op werkdagen van 08.00 - 17.00 uur via (058) 291 38 27. Wij helpen u telefonisch graag verder.

We leggen nu even geen huisbezoeken af bij onze budgethouders

update 14.05.2020

Had u al een afspraak voor een huisbezoek? Dan bellen we u om de afspraak af te zeggen. Op een later moment maken we met u een nieuwe afspraak.
Het onderzoek voorafgaand aan het huisbezoek gaat wel door. Heeft u een brief gekregen met het verzoek een formulier en/of documenten aan te leveren? Wilt u deze dan via ons contactformulier uploaden?
Bewuste-keuze gesprekken voor het persoonsgebonden budget doen we telefonisch
Bovenstaande maatregelen gelden tot nader bericht.

Voorkom verspreiding

De belangrijkste maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk deze op te volgen:

  1. Blijf zoveel mogelijk thuis, zeker bij klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.
  2. Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
  3. Was uw handen regelmatig met water en zeep.
  4. Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
  5. Gebruik papieren zakdoekjes.
  6. Schud geen handen.

Heeft u met spoed zorg nodig?

Bel met uw huisarts of - buiten kantooruren - de huisartsenpost. Op de website van het RIVM staat wanneer u zich telefonisch moet melden bij de huisarts of de GGD. Door het coronavirus krijgen huisartsen veel vragen. Is je huisarts moeilijk bereikbaar? Dan kunt u uw vraag ook stellen aan Dokter Appke, een app voor gezondheidsvragen. Dokter Appke is elke dag beschikbaar. Op maandag t/m vrijdag van 7.00 tot 23.00 uur. En in het weekend van 9.00 tot 21.00 uur. U kunt de app gratis downloaden via de Appstore en Playstore