Nieuws coronavirus

Het coronavirus en Wlz zorg

Rechts vindt u alle nieuwsberichten die te maken hebben met Wlz zorg én corona. Heeft u een vraag? Kijk dan bij de veelgestelde vragen en antwoorden.

Informatie over het coronavirus

Algemene informatie over het coronavirus vindt u op de website van het RIVM. Het RIVM kunt u ook bellen (0800 1351) met vragen over corona. Zij zijn dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur.

Maatregelen Zorgkantoor Friesland

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, nemen wij de volgende maatregelen.

Onze balie is gesloten

Uiteraard kunt u ons wel bellen op werkdagen van 08.00 - 17.00 uur via (058) 291 38 27. Wij helpen u telefonisch graag verder.

Bewuste keuze gesprekken en huisbezoeken pgb doen we telefonisch

Of via beeldbellen als dat voor u mogelijk is.

Voorkom verspreiding

De belangrijkste maatregelen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, zijn heel simpel. Deze maatregelen gelden voor alle virussen die griep en verkoudheid kunnen veroorzaken. Het is dus altijd belangrijk deze op te volgen:

  1. Blijf zoveel mogelijk thuis, zeker bij klachten van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.
  2. Houd 1,5 meter afstand van elkaar.
  3. Was uw handen regelmatig met water en zeep.
  4. Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog.
  5. Gebruik papieren zakdoekjes.
  6. Schud geen handen.

Heeft u met spoed zorg nodig?

Bel met uw huisarts of - buiten kantooruren - de huisartsenpost. Op de website van het RIVM staat wanneer u zich telefonisch moet melden bij de huisarts of de GGD. Door het coronavirus krijgen huisartsen veel vragen. Is je huisarts moeilijk bereikbaar? Dan kunt u uw vraag ook stellen aan Dokter Appke, een app voor gezondheidsvragen. Dokter Appke is elke dag beschikbaar. Op maandag t/m vrijdag van 7.00 tot 23.00 uur. En in het weekend van 9.00 tot 21.00 uur. U kunt de app gratis downloaden via de Appstore en Playstore