Start campagne cliƫntondersteuning

Veel mensen weten niet dat ze gebruik kunnen maken van een cliëntondersteuner bij het zoeken van passende zorg en ondersteuning. Daarom is een campagne gestart: de Co-campagne. Co staat voor cliëntondersteuner.
Co, uw persoonlijke gids

Centraal staat een website: www.clientondersteuning.co.nl.
Op deze website staan video’s en artikelen waarin mensen over hun ervaringen met cliëntondersteuning vertellen. Daarnaast kunt u eenvoudig zien waar in uw buurt een cliëntondersteuner (Co) te vinden is. In de komende maanden zal de campagne onder meer via social media verspreid worden.

Met een Wlz-indicatie kunt u voor cliëntondersteuning bij ons terecht

Heeft u een Wlz-indicatie, omdat u vanwege een ziekte, aandoening, stoornis of beperking blijvend 24 uur per dag zorg nodig heeft? Dan kunt u gebruik maken van cliëntondersteuning via uw zorgkantoor of één van de gecontracteerde organisaties voor cliëntondersteuning in uw regio. Mensen zonder Wlz-indicatie kunnen via hun gemeente cliëntondersteuning krijgen.

Wat kan een cliëntondersteuner (Co) voor u betekenen?

Co is uw persoonlijke gids in de zorg. Een cliëntondersteuner stelt uw wensen centraal, want het gaat erom hoe u uw leven wilt inrichten. Een cliëntondersteuner regelt zaken voor u en uw naasten als u dat niet (meer) lukt. Co oordeelt niet, is goed op de hoogte van de (lokale) mogelijkheden en ondersteunt u bij het vinden van passende zorg of ondersteuning.

Kortom: Co is iemand die u op weg helpt. De hulp van een cliëntondersteuner kost u niets. Wilt u in contact komen met een cliëntondersteuner? Bekijk waar u terecht kunt voor cliëntondersteuning.