Avondklok vanaf 22.00 uur ’s avonds

Vanaf woensdag 31 maart geldt de avondklok vanaf 22.00 uur ’s avonds tot 04.30 uur ’s ochtends. Het Kabinet en de Tweede kamer hebben besloten om de avondklok een uur later in te laten gaan. Dit gaat in op woensdag 31 maart. Het is dan tussen 22:00u – 04:30u niet toegestaan om buiten te zijn. Er is een uitzondering gemaakt voor zorgverleners van budgethouders.

Eigen verklaring avondklok en Werkgeversverklaring avondklok

Wanneer uw zorgverlener ’s avonds bij u zorg komt verlenen, heeft uw zorgverlener een ‘Eigen verklaring avondklok’ én een ‘Werkgeversverklaring avondklok’ nodig. Hiermee toont de zorgverlener aan dat hij met een geldige reden buiten is. De werkgeversverklaring moet u als werkgever invullen. U vult de verklaring in, ondertekent deze en geeft deze aan de zorgverlener. De eigen verklaring vult de zorgverlener zelf in.

De Werkgeversverklaring en de Eigen verklaring vindt u op Rijksoverheid.nl. Lees op de website van de Rijksoverheid een instructie voor het invullen van de werkgeversverklaring.

Heeft u een OVO met een instelling afgesloten, dan ontvangt de zorgverlener de werkgeversverklaring van de instelling. De zorgverlener kan hiervoor contact opnemen met de instelling.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op Rijksoverheid.nl/avondklok of bel 0800-1351.