Ik krijg een nieuwe zorgaanbieder

Krijgt u een nieuwe zorgaanbieder? Dan maakt u een nieuwe zorgovereenkomst en zorgbeschrijving.

Regel een zorgovereenkomst en zorgbeschrijving

Met alle zorgverleners die u uit het PGB wilt betalen, sluit u een zorgovereenkomst af. Bij deze overeenkomst hoort ook een zorgbeschrijving. Hierin beschrijft u per zorgverlener welke zorg wordt geleverd, waarom deze zorg nodig is en hoe vaak deze zorgverlener bij u langs komt.

Wij beoordelen uw zorgbeschrijvingen en zorgovereenkomsten. De zorgovereenkomsten beoordelen we samen met de Sociale Verzekeringsbank (SVB). Zo krijgt u per zorgverlener bericht of de zorg uit het PGB mag worden betaald. De SVB beheert het budget en betaalt namens u uw zorgverlener(s). U houdt zelf de regie en u bent zelf verantwoordelijk voor de juistheid van de ingediende declaraties. Dit heet trekkingsrecht.

Het is belangrijk een goede zorgovereenkomst op te stellen. Het is verplicht de modelovereenkomsten van de SVB te gebruiken. Daarin maakt u afspraken over de zorg, de werktijden en de vergoeding of loon.

Er zijn vier soorten zorgovereenkomsten:

  1. Overeenkomst met partner/familielid
  2. Overeenkomst met een (zorg)instelling
  3. Arbeidsovereenkomst
  4. Overeenkomst van opdracht (met freelancer of zelfstandig ondernemer)

Stuur ze op aan het Zorgkantoor

Dat kan per post of via ons contactformulier. De SVB krijgt van ons een kopie van de zorgovereenkomst(en). Zodra de zorgovereenkomst is goedgekeurd krijgt de SVB van ons een seintje. De SVB betaalt daarna uw zorgverlener(s).

Heeft u een andere vraag?

Bel met ons

(058) 291 38 27

Maandag t/m vrijdag
8.00 - 17.00 uur

 

Mail ons

Uw vraag, opmerking of documenten stuurt u via ons contactformulier.

Naar het contactformulier