Hoe kan ik mijn budget het beste besteden?

Heeft u een persoonsgebonden budget (pgb)? Dan wilt u uw budget natuurlijk zo goed mogelijk besteden. Om er voor te zorgen dat u de zorg krijgt die u nodig heeft. Wij helpen u daar graag bij. Daarom geven wij u tips die u kunt gebruiken om uw budget goed te besteden.

Reserveer ruimte in uw budget

Soms maakt u onverwachte kosten. Bijvoorbeeld als u meer of andere zorg nodig heeft. Ook kan uw zorgbehoefte in de toekomst veranderen. Denk bijvoorbeeld aan verpleging of nachtzorg. Deze kosten moet u ook zelf betalen uit uw budget. Door ruimte te reserveren in uw budget zorgt u er voor dat u op deze kosten voorbereid bent.

Maak een budgetoverzicht

Op een budgetoverzicht zet u al uw jaarlijkse uitgaven aan pgb-zorg op een rij. Op deze manier houdt u overzicht over uw pgb-uitgaven. U voorkomt hiermee dat uw budget opraakt en u de kosten zelf moet betalen.

Tarieven en kwaliteit van zorgverleners vergelijken

Past het tarief dat uw zorgverlener vraagt bij de zorg die wordt geleverd? Om dat te bepalen kunt u offertes aanvragen bij meerdere zorgverleners. Op de offerte staan de tarieven en zorg die geleverd kan worden. Zo kunt u zelf vergelijken tussen zorgverleners en een bewuste keuze maken voor zorg die het beste bij u en uw budget past.

Zet zorgverleners uit uw sociale kring in

U kunt ook niet-professionele zorgverleners inzetten. Zij zijn mogelijk goedkoper. Daarom kunt u bij een niet-professionele zorgverlener voor hetzelfde budget meer zorg inkopen. Professionele zorgverleners kunnen u soms wel beter helpen omdat zij bijvoorbeeld meer ervaring of een diploma hebben.

Kijk kritisch naar de uren die u declareert

Controleer altijd de uren op de declaratie die u indient. Heeft u de uren zorg ontvangen en klopt de optelling van de uren met het totaal aantal uren.

Heeft u een andere vraag?

Bel met ons

(058) 291 38 27

Maandag t/m vrijdag
8.00 - 17.00 uur

 

Mail ons

Uw vraag, opmerking of documenten stuurt u via ons contactformulier.

Naar het contactformulier