PGB Portaal

In het PGB Portaal regelt u alles rondom het pgb zelf. Van het opstellen van een zorgovereenkomst samen met uw zorgverlener tot het declareren van de zorg. Via het portaal gaat dit eenvoudiger, sneller en zo worden fouten voorkomen.

Inloggen PGB Portaal op mijnpgb.nl


Uw pgb zelf regelen op het PGB Portaal

Bij de ontwikkeling van het portaal staat uw belang als budgethouder voorop. Dit kunt u allemaal doen in het PGB Portaal:

 • U ziet alleen gegevens die voor u nodig zijn
  Budgethouders, zorgverleners en het zorgkantoor werken allemaal in hetzelfde portaal. Alle partijen kunnen alleen de gegevens bekijken die zij zelf nodig hebben.
 • Fouten worden voorkomen
  De zorgovereenkomsten en declaraties die u invoert worden voor een groot deel automatisch gecontroleerd door het portaal, dit voorkomt fouten en de verwerking gaat sneller.
 • Zorgovereenkomst digitaal opstellen
  In het PGB Portaal kunt u samen met uw zorgverlener een zorgovereenkomst digitaal opstellen en ondertekenen. U krijgt alleen de vragen te zien die op uw situatie van toepassing zijn. Dit maakt het opstellen overzichtelijk.
 • Declaraties meteen goedgekeurd voor uitbetaling
  Het PGB Portaal controleert meteen of uw declaratie klopt met de afspraken in de zorgovereenkomst. Als u de declaratie indient, weet u zeker dat de declaratie uitbetaald mag gaan worden.
 • Minder gegevens invullen
  U hoeft niet elke keer opnieuw uw eigen gegevens en die van uw zorgverlener in te vullen. Deze gegevens worden opgeslagen in het profiel. Dat scheelt tijd.

Inloggen in het PGB Portaal

Op mijnpgb.nl staat stap voor stap uitgelegd hoe het nieuwe PGB Portaal werkt. U vindt hier ook diverse filmpjes met uitleg en per onderwerp extra informatie. Inloggen in het PGB Portaal doet u veilig met uw DigiD.

 1. Heeft u een vertegenwoordiger?
  Maar 1 vertegenwoordiger krijgt toegang tot het PGB Portaal. U krijgt als ouder/verzorger niet automatisch toegang tot het PGB Portaal. Heeft u meerdere vertegenwoordigers? Spreek dan af wie toegang krijgt en de pgb-administratie regelt voor de budgethouder. De vertegenwoordiger die toegang krijgt tot het PGB Portaal moet de andere vertegenwoordigers informeren over de gang van zaken in de pgb-administratie. Het is belangrijk dat wij zeker weten dat de juiste persoon toegang krijgt tot uw gegevens in het PGB Portaal. Wilt u het formulier ‘Gegevens (wettelijk) vertegenwoordiger (pdf)’ invullen en via het contactformulier opsturen?
 2. Bent u een zorgverlener die zorg levert vanuit een KvK (professionele zorgverlener)?
  U heeft een AGB-code nodig om in het nieuwe PGB Portaal zorgovereenkomsten of wijzigingen op bestaande zorgovereenkomsten door te voeren. En om uw declaraties snel te verwerken. Alleen de AGB-code die gekoppeld is aan uw Kamer van Koophandel nummer (KvK nummer) met pgb-activiteiten is geldig om toegang tot het PGB Portaal te krijgen. In het Stappenplan AGB Aanvragen (pdf) ziet u hoe u deze kunt aanvragen. U kunt uw AGB-code doorgeven via het contactformulier.

Zorgkantoor Friesland is 13 April 2022 aangesloten

Op 13 april 2022 zijn de meeste van onze budgethouders aangesloten op het PGB Portaal. Een aantal budgethouders kunnen door technische redenen nog niet gebruik maken van het PGB Portaal. Wij informeren u wanneer u hier wel gebruik van kunt maken.