Uw zorgverlener heeft een nieuw KVK-nummer

Soms wijzigt het Kamer van Koophandel-nummer (KVK-nummer) van uw zorgverlener. Bijvoorbeeld omdat de organisatie is overgenomen door een nieuwe eigenaar. Of omdat de rechtsvorm wijzigt. Dit heeft gevolgen voor uw zorgovereenkomst. De volgende 2 stappen zijn nodig:

Stap 1. De zorgovereenkomst met het oude KVK-nummer beëindigen

Dit kunt u doen in het PGB Portaal. Zorg dat u de zorgovereenkomst op tijd beëindigd. In het PGB Portaal kunt u niet met terugwerkende kracht beëindigen.

Is het op tijd beëindigen niet gelukt?

En wilt u de zorgovereenkomst met terugwerkende kracht beëindigen? Kies dan bij formulieren op mijnpgb.nl het formulier ‘beëindiging zorgovereenkomst’. Werkt u nog niet in het PGB Portaal? Dan kunt u een papieren wijziging zorgovereenkomst invullen om de zorgovereenkomst te beëindigen.

Stap 2. Zorgovereenkomst met zorgbeschrijving met het nieuwe KVK-nummer

Is de zorgovereenkomst met het oude KVK-nummer beëindigd? Stel dan een nieuwe op met het nieuwe KVK-nummer in het PGB Portaal. Zorg ervoor dat de beëindigingsdatum van de oude zorgovereenkomst en de startdatum van de nieuwe aansluiten. Bijvoorbeeld: de oude stopt op 31 januari 2023. Dan start de nieuwe vanaf 1 februari 2023.

Blijven de zorg en de afspraken hetzelfde?

Dan kunt u de zorgovereenkomst met het oude KVK-nummer makkelijk kopiëren in het PGB Portaal. Zo hoeft u niet alles opnieuw in te vullen.

Zo kopieert u de zorgovereenkomst

  1. Ga in het PGB Portaal naar ‘Overzicht zorgovereenkomsten’.
  2. Open de zorgovereenkomst die u wilt kopiëren. Klik rechts bovenin op de knop ‘kopiëren’. Een nieuwe zorgovereenkomst opent waarin de afspraken zijn ingevuld. Controleer deze afspraken. Pas het aan als dat nodig is.
  3. Vul de gegevens van het nieuwe KVK-nummer in.
  4. Voeg bij Zorgbeschrijving toe: ‘KVK wijziging’. Als de vragen bij Zorgbeschrijving nog niet zijn ingevuld, vul dit dan in.

Is uw zorgverlener een wooninitiatief?

Vergeet dan niet de splitsing van de kosten aan de zorgbeschrijving toe te voegen.

Werkt u nog niet met het PGB Portaal?

Dan kunt u een papieren zorgovereenkomst en zorgbeschrijving invullen.