Extra Kosten Thuis (EKT)

U heeft persoonsgebonden budget (pgb) of een Modulair Pakket Thuis (MPT). En heeft u meer zorg nodig om thuis te blijven wonen, dan uw zorgprofiel u biedt? Dan is het mogelijk om Extra Kosten Thuis (EKT) aan te vragen. Alle thuiswonende klanten met een MPT of een pgb kunnen een EKT-aanvraag doen voor extra zorg.

EKT-toeslag: om langer thuis te blijven wonen

Extra Kosten Thuis is bedoeld voor mensen die langer thuis willen blijven wonen, maar niet meer uitkomen met de zorg die vergoed wordt binnen het zorgprofiel. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld gezinnen bij elkaar blijven wonen, ondanks de intensieve zorgvraag van 1 van de gezinsleden.

Het extra budget gebruikt u voor persoonlijke verzorging, verpleging, individuele begeleiding, begeleiding in groepsverband, logeren en huishoudelijke hulp. U kunt maximaal 25% extra budget krijgen bovenop het budget dat bij uw zorgprofiel hoort.

Het Zorgkantoor beoordeelt uw EKT-aanvraag

U kunt EKT-toeslag aanvragen als u meer zorg nodig heeft dan uit uw zorgprofiel vergoed wordt. Het Zorgkantoor toetst of er voor uw huidige zorgvraag extra budget nodig is. En of de extra zorg die u in wilt kopen doelmatig en verantwoord is. U kunt altijd bellen en vragen naar een zorginhoudelijk medewerker om te overleggen.

Zo vraagt u EKT-toeslag aan

Heeft u een PGB? Neemt u dan telefonisch contact met ons op. We bespreken dan met u of het zinvol voor u is een aanvraag te doen. Vervolgens sturen wij u een aanvraagformulier toe. Deze vult u in en stuurt u op naar ons. Het ingevulde aanvraagformulier wordt door ons beoordeeld.

Heeft u een MPT en wilt u een aanvraag doen voor Extra Kosten Thuis in zorg in natura (ZIN)? De zorgaanbieder die u zorg in natura levert, stuurt de aanvraag voor de EKT-toeslag naar ons.

Heeft u een andere vraag?

Bel met ons

(058) 291 38 27

Maandag t/m vrijdag
8.00 - 17.00 uur

 

Mail ons

Uw vraag, opmerking of documenten stuurt u via ons contactformulier.

Naar het contactformulier