Overheveling mobiliteitshulpmiddelen

Per 1 januari 2020 worden mobiliteitshulpmiddelen voor alle cliënten in een Wlz-zorginstelling verstrekt vanuit de Wet Langdurige Zorg (Wlz). Bekijk het eerdere nieuwsbericht Dezelfde afspraken voor Wlz-indiceerbaren.

Naast rolstoelen gaat het ook om nieuwe hulpmiddelen, zoals scootmobielen, niet gebruikelijke fietsen, aangepaste wandelwagens/ buggy’s en aangepaste autostoeltjes voor kinderen. Deze hulpmiddelen worden nu nog verstrekt vanuit de Wmo (gemeente).

U bent als zorgaanbieder vanaf 1 januari 2020 verantwoordelijk voor de indicatiestelling van deze mobiliteitshulpmiddelen voor alle cliënten in uw zorginstelling. Het is belangrijk dat u goed bent voorbereid op deze wijziging die per 1 januari 2020 ingaat. Daarom organiseren de zorgkantoren landelijke informatiebijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten informeren we u over het indicatieproces en de manier waarop het zorgkantoor vanaf 2020 aanvragen beoordeelt. Ook kunt u tijdens de bijeenkomsten kennismaken met de mobiliteitshulpmiddelen.

Regionale bijeenkomsten

In de periode november tot en met begin december organiseren de zorgkantoren gezamenlijk bijeenkomsten, verspreid over het land.

Datum Locaties in de buurt van
5 nov. 2019 : Drachten
di. 10 dec. 2019 : Meppel / Zwolle

Informatiebijeenkomst 5 november

De informatiebijeenkomst van 5 november vindt plaats bij Medipoint- Vitalis, Jade 32 in Drachten en is inclusief lunch.

Ontvangst met koffie : 9.00 uur
Aanvang : 9.30 uur
Afsluiting : ca. 14.00 uur
Adres : Jade 32, 9207 GL in Drachten

De bijeenkomsten zijn primair bedoeld voor paramedisch behandelaren (bijvoorbeeld fysiotherapeuten of ergotherapeuten) die voor uw organisatie de indicatiestelling (gaan) verzorgen. 

U krijgt binnenkort nadere informatie over de wijziging per 1 januari 2020 via het zorgkantoor.