Persoonsgebonden budget aanvragen

Heeft u een indicatie voor langdurige zorg van het CIZ ontvangen? En heeft u een voorkeur voor pgb? Wij helpen u graag met uw aanvraag.

Met pgb koopt u zelf zorg in

Dit kan bij een professionele zorgverlener. Maar u mag uw pgb ook gebruiken om iemand uit uw omgeving te betalen. U kiest zelf de zorgverleners en bent verantwoordelijk voor de administratie en betalingen.

Meer uitleg over pgb

Wilt u een pgb aanvragen?

Als u er zeker van bent dat pgb bij u past kunt dit aanvragen via een formulier. Let op dat u het juiste aanvraagformulier kiest: met of zonder gewaarborgde zorg. 

Bekijk aanvraagformulieren

Past pgb bij mij?

Het is belangrijk dat u een weloverwogen keuze maakt voor pgb. Om erachter te komen of pgb bij uw situatie past, kunt u de pgb-check doen. Zo doet u straks, goed voorbereid, de juiste aanvraag voor langdurige zorg.

Doe de pgb-check

Wat houdt pgb beheren in?

Het beheren van een pgb brengt verantwoordelijkheden en verplichtingen met zich mee. Als u dit niet ziet zitten, kunt u iemand anders vragen het pgb voor u te beheren. In sommige situaties is dit zelfs verplicht. U mag uw pgb dan niet zelf beheren.

Uitleg over pgb beheren

Bereid u voor op het bewuste keuzegesprek

Heeft u een indicatie voor pgb van het CIZ ontvangen? Dan heeft u binnenkort met ons het bewuste keuzegesprek. In dit gesprek bekijken we met elkaar of pgb bij uw situatie past. En we checken of u weet wat er van u verwacht wordt.

Uitleg over het bewuste keuzegesprek

Inloggen Mijn Zorgkantoor

Via Mijn Zorgkantoor kunt u een online pgb aanvraag doen. Er zijn verschillende manieren waarop u kunt inloggen in Mijn Zorgkantoor: DigiD en eHerkenning.

Formulieren en brochures

Bereidt u voor op het aanvragen van een pgb. Kies het juiste aanvraagformulier of lees meer over pgb in de brochures.