Zorg in natura (ZIN)

Zorg in natura is zorg uitgevoerd door gecontracteerde zorgaanbieders. De zorgaanbieder stemt met u af hoe u de zorg krijgt en regelt de administratie met het zorgkantoor. U hoeft daar zelf niets voor te doen. Zorg in natura wordt wel afgekort ZIN genoemd. Zorg in natura kunt u in verschillende vormen krijgen, via opname in een instelling, modulair pakket thuis en volledig pakket thuis.

U kiest hoe u de langdurige zorg wilt krijgen

Bij het regelen van langdurige zorg uit de Wet langdurige zorg (Wlz) is er een moment waarop u kiest hoe u de zorg wilt krijgen. Thuis of in een zorginstelling. En dan komen die zorgvormen aan de orde.

Als u een indicatie aanvraagt voor langdurige zorg bij het Centrum indicatiestelling zorg (CIZ) kunt u aangeven hoe u de zorg wilt krijgen. Het is handig om al voor deze aanvraag te bedenken wat het beste bij uw situatie past.

Soorten zorg in natura:

U kunt ook zelf zorg inkopen met een persoonsgebonden budget (pgb)

Met een pgb bepaalt u zelf wie uw zorgaanbieder wordt. U koopt zelf de zorg in en regelt zelf de administratie. Dat geeft u meer vrijheid, maar daar staan ook verplichtingen tegenover.

Bepaal welke vorm van langdurige zorg het beste bij u past

Heeft u een andere vraag?

Bel met ons

(058) 291 38 27

Maandag t/m vrijdag
8.00 - 17.00 uur

Mail ons

Uw vraag, opmerking of documenten stuurt u via ons contactformulier.

Naar het contactformulier