Kan ik ondersteuning krijgen voor mantelzorg?

Verleent u mantelzorg en bent u benieuwd welke regelingen er zijn? Of zoekt u informatie over het regelen van zorg? Zorgkantoor Friesland adviseert en informeert u graag over mantelzorg. Bijvoorbeeld over overbelasting of administratieve ondersteuning. Zo nodig verwijzen wij u naar de juiste instanties.

Gratis hulp van een cliëntondersteuner

Heeft uw naaste recht op zorg uit de Wlz? Dan kunt u gratis hulp krijgen van een cliëntondersteuner. Hij of zij ondersteunt u met al uw vragen rondom het regelen en de uitvoering van langdurige zorg.

Bekijk hier een overzicht van adviezen voor mantelzorgers

Uw zorgverzekeraar

U kunt ook bij uw zorgverzekeraar terecht. Bijvoorbeeld voor speciale vergoedingen voor mantelzorgers. Bent u verzekerd bij De Friesland? De Friesland ondersteunt u met informatie, vergoedingen en kortingen.

Andere instanties

Er zijn verschillende andere instanties die u kunnen ondersteunen. Bijvoorbeeld met informatie over regelgeving of hoe u ook goed voor uzelf zorgt.

  • U kunt bij uw gemeente terecht voor informatie, training, advies en begeleiding. En voor financiële, praktische en materiële hulp of emotionele ondersteuning. Ook zijn er voorzieningen om de mantelzorg tijdelijk over te nemen. Vraag bij uw gemeente naar het zorgloket, Wmo-loket of mantelzorgondersteuning.
  • De website Regelhulp is een wegwijzer naar zorg en ondersteuning van de overheid. Op Rijksoverheid.nl vindt u ook meer informatie over mantelzorg.
  • U kunt altijd bij uw huisarts terecht, ook om uw zorgen te bespreken.
  • MantelzorgNL is een landelijke vereniging voor mantelzorgers. Lees waar u terecht kunt voor steun en advies op de website van MantelzorgNL.
  • Werk & mantelzorg is voor mantelzorgers met een baan. U vindt er informatie over het maken van afspraken met uw werkgever en verlofmogelijkheden op de website van Werk & Mantelzorg.
  • Mantelzorgers hebben een verhoogd risico op overbelasting. Stichting mirro helpt u gezond te zorgen.

Heeft u een andere vraag?

Bel met ons

(058) 291 38 27

Maandag t/m vrijdag
8.00 - 17.00 uur

Mail ons

Uw vraag, opmerking of documenten stuurt u via ons contactformulier.

Naar het contactformulier