Vanaf 23 januari 's avonds ‘Verklaring avondklok’ nodig

Het Kabinet en de Tweede kamer hebben besloten om een avondklok in te stellen. Dit gaat in op zaterdag 23 januari. Het is dan tussen 21.00 – 04.30 uur niet toegestaan om buiten te zijn. Er is een uitzondering gemaakt voor zorgverleners van budgethouders.

Update 11-02-2021: De avondklok is inmiddels verlengd

Goed om te weten dat de werkgeversverklaring geen einddatum heeft maar de eigen verklaring wel. Zorgverleners moeten de eigen verklaring dus actualiseren als dat nog niet gedaan is. De formulieren zijn niet gewijzigd en nog steeds te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Eigen verklaring en werkgeversverklaring

Wanneer uw zorgverlener ’s avonds bij u zorg komt verlenen, heeft uw zorgverlener een ‘Eigen verklaring avondklok’ én een ‘Werkgeversverklaring avondklok’ nodig. Hiermee toont de zorgverlener aan dat hij met een geldige reden buiten is. De werkgeversverklaring moet u als werkgever invullen. U vult de verklaring in, ondertekent deze en geeft deze aan de zorgverlener. De eigen verklaring vult de zorgverlener zelf in.

Verklaring op website van Rijksoverheid

De Werkgeversverklaring en de Eigen verklaring vindt u op de website van Rijksoverheid. Met de invulinstructie nemen we u stap voor stap mee door het formulier.

Werkgeversverklaring van de instelling

Heeft u een OVO met een instelling afgesloten, dan ontvangt de zorgverlener de werkgeversverklaring van de instelling. De zorgverlener kan hiervoor contact opnemen met de instelling.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op de website van Rijksoverheid. Of bel 0800-1351.